hond in auto

Honden geven voorkeur aan elektrische auto's

Voor wie op zoek is naar een nieuwe auto, en de honden mee wil nemen.

Te veel inspanning voornaamste reden van zonnesteek bij honden

Bepaalde rassen zijn gevoeliger, maar ook jongere honden en gecastreerde honden.

Helft rijdt voorzichtiger als hond in de auto zit

Vooral jongere bestuurders doen het kalmer aan...

Drie jaar cel en 164.000 euro boete voor hond in auto

Drieduizend dollar boete als je je hond niet minimaal één keer per dag uitlaat?  Die wet is recent aangenomen door het regionale parlement en wordt ingevoerd in Australian Capital Territory (ACT),

Hond los in auto verdubbelt afleiding en risico op ongeluk

Uit Amerikaans onderzoek door automerk Volvo en The Harris Poll blijkt dat honden die onbelemmerd, niet in tuig of bench,

Driekwart mensen loopt voorbij aan hond in hete auto

Als er ergens een hond in een auto wordt gevonden met warm weer, roept iedereen om het hardst dat hij of zij de ruiten wel even zou inslaan, waarbij een aantal mensen ook nog eens

Direct beslag op hond in auto bij Luxemburgse show

De maatregelen om herhaling te voorkomen van handlers/eigenaren die hun hond in de auto achterlaten tijdens de voorjaarsshow in Luxemburg zijn streng.

FCI: Wereldwijde invoering van Zero Tolerance beleid

Het Zero Tolerance beleid ten aanzien van honden in auto’s, waar afgelopen dagen in Amsterdam tijdens de WDS mee is begonnen, wordt internationaal.

Te lage boete of juist signaal naar eigenaars?

Een boete van 375 euro.

Misdragen op World Dog Show wordt onmiddellijk en zwaar bestraft

Honden in de auto laten (ongeacht de buitentemperatuur), bedreigen, vechten? Niet op de World Dog Show over ca. 2 weken in Amsterdam.

Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen?

Honden in de auto laten met warm weer, absoluut NIET doen. Maar weten we ook wat je kan doen en vooral, mag doen, als je dan toch een hond in een auto ziet zitten?

Keurmeester Peper voorlopig geschorst

Op een show van de Duitse Pinscher Schnauzer Club 1895 eV liet keurmeester Peper enkele honden in zijn auto achter. Door het warme weer liep dat voor tenminste één van de dieren fataal af.

Honden van keurmeester dood in hete auto

Gisteren, zondag 10 juni 2018, keurde keurmeester Peper op de Jahressieger van de Duitse Pinscher Schnauzer Club 1895 eV. Het was prachtig, warm weer.