• Uit eten met de hond leuker als met familie of vrienden

Uit eten met de hond leuker als met familie of vrienden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Uit eten met de hond leuker als met familie of vrienden

vr, 08/25/2017 - 11:17

Maar liefst 1 op de 10 hondenbezitters gaat liever uit eten met zijn hond dan met vrienden of familie. Bij hondenbezitters tussen de 25 en 34 jaar is dat zelfs 1 op de 5. Dat blijkt uit recente cijfers van de internationale reserveringsorganisatie OpenTable.   In het Verenigd Koninkrijk kijkt bijna tweederde van de hondenbezitters bij het uitzoeken van een restaurant of dit hondvriendelijk is,  en of er specile hondenarrangementen worden aangeboden.

Het aantal zoekopdrachten naar "dog friendly restaurants" is de afgelopen  vijf jaar op Google ook flink gestegen. Het lijkt wel een trend die zich beperkt -althans voorlopig- tot de Angelsaksische wereld, zoekopdrachten naar hondvriendelijk restaurant of "uit eten met de hond" in het Nederlands zijn er volgens Google trends nauwelijks. Ook is het aantal zoekopdrachten in Engeland groter dan in de VS, en zijn het aan de overkant van de Noordzee vooral de Schotten die op zoek zijn naar restaurants met hondenmenu's.

Zoals gezegd, in Nederland lijkt deze trend nog ver weg. dierenwinkelorganisatie Dier-All-in probeerde het in 2014 met een "dogstar" erkenning, maar  deze Michelin-ster voor honden lijkt een zachte dood te zijn gestorven, maar dan één restaurant  is niet te vinden, en dat besteed op hun eigen website geen aandacht meer aan de toegang voor honden.  Wie via diverse sites op zoek gaat ziet per provincie slechts een aantal hondvriendelijke restaurants,  tenzij je in het noorden van Nederland woont, want Groningen, Friesland en Drenthe bieden niets.  

En een menukaart voor honden?  In Engeland worden uitgebreide menu's verzorgd, met voedsel van humane kwaliteit. Nederlandse restaurants blijken wat zuiniger. Een bittergarnituur (a €3,50) bestaat uit drie plakjes worst, voor prijzen tussen de €1,50 en 3,- krijg je drie kluifjes en een bakje water. Eén restaurant serveert biefstuk voor 5,95.  Een kippepoot kost 1,50.  ( Bij o.a. Brasserie Heerlijkheid – Hemmen, Restaurant Fly Inn – Vliegveld Hilversum, Brasserie De Markt – Hardenberg en Beachclub ’t Gorsje – Ouddorp).

Ook in België, voor veel fijnproevers een paradijs, is er op hondenmenugebied weinig te doen. Er zijn weliswaar restaurants waar de hond mee mag, een  specifieke menukaart voor hen konden we niet vinden. Een initiatief om hondvriendelijke restaurants in kaart te brengen (maxi-zoo.be) bestaat niet meer.

rends
Zoektrends naar dogfriendly restaurant

 

bron

One in three dog owners more likely to dine out if offered doggie menu Read mo…

Nederlandse hond-mee restaurant