• Romantiek ten top? Trouwen op een hondenshow.

Romantiek ten top? Trouwen op een hondenshow.

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Romantiek ten top? Trouwen op een hondenshow.

za, 12/15/2018 - 17:04

Het is nog geen valentijnsdag, maar de romantiek hangt in de lucht! Op 13 december werd voor het eerst een huwelijk voltrokken op de AKC National Championships. Hoe dan? In een lege ring, met honden als ringdragers en de voorzitter van de rasvereniging als buitengewoon ambtenaar. 

De Zweedse Emma Willblad en de Duitse Viorel Scinteie hadden een speciale reden om helemaal naar het Amerikaanse Orlando af te reizen voor hun huwelijk. De AKC National Championships is namelijk de plek waar de vonk over sloeg tussen de twee.
Willblad had destijds als fokker van Hongaarse Pumi’s een trip naar Florida gepland staan om een aantal pups weg te brengen. Ze vroeg Viorel Scinteie om met haar mee te reizen als gezelschap. Scinteie was op dat moment al bekend als hondentrainer, maar de twee kenden elkaar nog niet goed. Daar kwam verandering in tijdens hun verblijf in Florida. Even later verhuisde Scinteie naar Zweden en het stel was al snel verloofd.
Beiden kunnen kynoloog in hart en nieren genoemd worden, en het is dan ook niet vreemd dat ze hun passie voor honden delen. Emma Willblad fokt Pumik onder de naam Ego Dog’s en is daarnaast kynologisch instructeur met een groot aanbod aan online cursussen in Zweden. Viorel Scinteie is hondentrainer die zich voornamelijk richt op pakwerk voor verschillende hondenrassen. Ook hij deelt zijn kennis tijdens workshops en seminars in verschillende landen.

Op Instagram laat Willblad weten dat het voor hen heel bijzonder was om te mogen trouwen op deze bijzondere plek. “Ik zei eerder dat ik zou vertellen over hoe we elkaar hebben ontmoet. Nu kan ik vertellen dat we zijn getrouwd in Orlando, Florida in 2018 en mijn hond dezelfde dag beste reu werd op de grootste hondenshow van Amerika!”

De trouwerij had een overduidelijk thema: de Pumi. Begeleid door een van hun eigen honden, die een keurig pak droeg, werd het stel naar de ring begeleid. De Specialty van de Hongaarse Pumi Club van Amerika was op dat moment net afgerond. Daardoor konden de vele clubleden en vrienden van het echtpaar de trouwerij bijwonen en trouwden ze te midden van een grote groep Pumik en Pumi liefhebbers. Wat niet mocht ontbreken is dat de ringen uiteraard werden gebracht door een Pumi.
Nadat ze beide het jawoord hadden uitgesproken genoot het hele gezelschap van taart en champagne in de trimruimte voor de Pumi.

bron

Bron: AKC