• Niet iedereen enthousiast over honden op het werk

Niet iedereen enthousiast over honden op het werk

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Niet iedereen enthousiast over honden op het werk

di, 12/24/2019 - 10:21

Honden mee naar je werk, het zou de werksfeer verbeteren en zorgen voor minder stress. Toch is niet iedereen even enthousiast

Focus deed onderzoek onder de Duitse werkende bevolking en kwam erachter dat de meningen ongeveer gelijk verdeeld zijn. Rond de 398% van de werkende Duitsers lijkt het een prima idee, 42% ziet het totaal niet zitten.

Vrouwen zijn in het algemeen positiever over honden op de werkplek dan mannen, 45% van alle vrouwelijke werknemers zouden het leuk vinden. Mannen zijn minder werkhondvriendelijk, “maar” 31% hoopt op een vierpotige collega.

Weliswaar specifiek voor Duitsland, maar er zijn ook grote regionale verschillen. In het voormalige Oost-Duitsland is maar 29% van de mensen positief over honden op kantoor, in het Westen is dat bijna 40%.  En nog een opvallend resultaat, mensen met kinderen zijn minder positief over honden aan het bureau dan mensen zonder kinderen.

Vergelijkbaar onderzoek in Nederland en België bestaat niet. Dogzine deed zelf een kort onderzoek in 2018, maar ja, dat was toch vooral onder hondenliefhebbers…