• In memoriam Henny van den Berg
  • In memoriam Henny van den Berg

In memoriam Henny van den Berg

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

In memoriam Henny van den Berg

vr, 12/23/2016 - 22:28

Een icoon is niet meer...

Op zondag 11 december 2016 overleed Henny van den Berg, keurmeester en hondenfokster in hart en nieren.
Een groot verlies voor de hondenwereld. Bij de rassen die haar na aan het hart lagen, zoals de Yorkshire Terrier, de Ierse Wolfshond en de Belgische Griffons, fokte Henny altijd goed gebouwde, gezonde en daardoor functionele, mooie honden.
Daarnaast was zij keurmeester van diverse rassen. Henny was pionier op diverse gebieden. Zo vervulde zij, met vooruitziende blik en kennis van genetica, een voortrekkersrol op het gebied van outcross.
Met als enig, meestal onbegrepen doel om haar geliefde rassen een bredere en daardoor gezondere genetische basis te geven. Zodat zij een gezonder en langer leven konden leiden. Henny is hierom verguisd, bedreigd en aan de schandpaal genageld. En altijd bracht zij het op om ook de mensen te vergeven die dat deden. Ze had begrip voor hun angst voor een andere manier van denken en het afwijken van de platgetreden fokkerspaden. Dat is tekenend voor een grote geest.
Tegen de achtergrond van dat begrip en met respect voor Henny en de desbetreffende rashonden, zullen haar plannen onverminderd worden voortgezet. Wij verliezen niet alleen een creatief, humoristisch, intelligent en een meer eerlijk dan beleefd mens, maar vooral een heel dierbare vriendin.
Wij zullen haar ontzettend missen.

Monique van Boxtel en Trudy Zantingh