• Luxemburg past vaccinatie-regime aan

Luxemburg past vaccinatie-regime aan

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Luxemburg past vaccinatie-regime aan

vr, 03/29/2019 - 19:21

Een aantal dagen geleden veroorzaakte de mededeling dat Luxemburg streng zou gaan toezien op vaccinaties voor Cainine Distemper ("maladie de carre") en ook geen titergegevens zou toestaan, voor onrust onder potentiële exposanten. Veel mensen waren verontwaardigd.

Bovendien bleek daarna dat vanuit Luxemburg ook wisselende informatie kwam af en toe. Het Ministerie dat Dogzine had laten weten geen titerbepalingen ("Titerbestimmungen") toe te staan, leek soms weer andere informatie aan andere vragenstellers te geven.

Om die reden besloot Dogzine nogmaals de organisatie te bevragen, en het resultaat is opvallend. De vaccinatie tegen Canine distemper is compleet komen te vervallen. Lettterlijk laat de voorzitter van de Luxemburgse Kennelclub weten per mail:

"The provision of the vaccination against distemper is taken out of the show regulations of the FCL in Luxembourg. So the only legal vaccination that will be checked at the entrance is the vaccination against rabies. So you may inform all the people who have problems about this vaccination and who had been in contact with you about this new situation.

Thank you very much.

Fédération Cynologique Luxembourgeoise, FCL

Raymond Jung, président"

Deze mededeling, die NOG NIET OP DE WEBSITE VAN DE KENNELCLUB STAAT, komt nog net op tijd om inschrijven tegen het goedkope tarief mogelijk te maken, dat over twee dagen afloopt. Niet bekend is waarom Luxemburg nu van de enting afziet, in de Ardennen is distemper nog altijd een aanwezige aandoening. 

luch
Website op 29 maart 2019, 15.00 uur

Honden in auto

De waarschuwing tegen je hond in de auto laten, of andere niet-toegestane omgangsvormen met je hond, blijft onverlet van kracht. Wie zijn honden in de auto laat krijgt te maken met zware sancties. Een verbod op het komen op deze en toekomstige tentoonstellingen in Luxemburg (de handler wordt onmiddellijk van de expositie verwijderd), alle eventueel gewonnen titels worden afgenomen en de honden worden per direct in beslag genomen, met een mogelijke boete tot 3.000 euro.  Voor Luxemburgers geldt tevens dat  ze een houdverbod voor honden voor tenminste 10 jaar opgelegd krijgen. De organisatie zal ook proberen om een houdverbod dat aan Luxemburgers kan worden opgelegd, ook te laten opleggen aan buitenlandse deelnemers, zo liet de organisatie ons weten. hoe dit juridisch moet, is onduidelijk.