• Duitse politie onderschept puppentransport
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Duitse politie onderschept puppentransport

mer, 08/14/2019 - 15:03

De Duitse politie heeft dinsdagavond een hondentransport aangehouden op de A3 bij het Duitse Wurzburg. Nadat de auto uit Bulgarije was aangehouden, zagen de politiebeambten binnenin de auto zes transportboxen staan die normaal voor katten gebruikt werden. Daarin, liggend in hun eigen ontlasting, braaksel en urine, zaten vijf Franse bullen-pups en een volwassen Dwergpinscher. De honden zouden volgens opgave van de 38-jarige Bulgaar onderweg zijn naar de Duitse stad Konstanz. Voordat de auto werd aangehouden had deze al ruim 1000 kilometer afgelegd.

Terwijl de politie wachtte op extra personeel haalde de man de Dwergppinscher uit zijn transportbox en probeerde te vluchten. Aanvankelijk lukte dat, maar even later keerde de man terug.

De politie verklaarde dat de transportdocumenten van de honden in orde waren, maar dat de manier waarop de dieren werden vervoerd niet klopte. Daarom werden de honden in beslag genomen en naar het opvangcentrum van Würzburg gebracht. "Daar kan de hondeneigenaar ze weer ophalen", zei de politie. Maar alleen "als hij geschikte transportdozen kan laten zien."

De man zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Hij moest een borgsom van 500 euro betalen.

dossier