• Online gekochte pup bron van spanning en financiële zorg
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Online gekochte pup bron van spanning en financiële zorg

mar, 09/20/2016 - 22:59

De gewoonte om pups online uit te zoeken en te kopen zorgt voor een crisis in gezondheid en financiën, en legt bovendien een emotionele druk op de kopers. Dat concludeert de Engelse Kennel club aan de hand van door hun uitgevoerd onderzoek.

De helft van de online uitgezochte pups blijkt uiteindelijk ziek te zijn, en ruim 45% van de online verkochte pups is in Engeland afkomstig van broodfokkers en puppymills. Mensen die alsnog besluiten een dergelijke pup te kopen lopen tegen medische kosten van 600 tot 1200 euro in de eerste zes maanden na aanschaf. Ruim een derde van de kopers komt daardoor financieel in de problemen, voor de gezinnen is een zieke pup vaak een enorme belasting.

Probleem is ook dat veel pups, gekocht na een advertentie online of in de krant, gekocht  worden in een opwelling. Ruim 60 procent kiest het hondje alleen uit op basis van zijn leuke koppie. Helaas, veel van deze pups worden ziek, een op de vijf krijgt zelfs ernstige gastro-intestinale problemen.

En helaas, mensen zijn er niet op voorbereid zulke lasten, emotioneel en financieel, te dragen. Veelal kost de pup aan medische kosten meer in de eerste paar maanden dan het aankoopbedrag van de hond zelf. Volgens onderzoek van een Britse verzekeraar is er een flink verschil tussen pups van aangesloten, gerespecteerde fokkers en andere pups, die eerstegroep kost veel minder aan medische zorg, en hoeven ook 25% minder vaak naar de dierenarts.


bron

Dogworld UK

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});