• 8 Maanden cel voor doodschieten hond
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

8 Maanden cel voor doodschieten hond

Mon, 01/21/2019 - 14:50

Het lijkt er op dat justitie in Spanje ernst maakt met optreden tegen dierenmishandeling. Alhoewel Spanje soms een slechte naam heeft, vooral door de behandeling van Spaanse jachthonden als de Galgo’s, wordt er wel steeds vaker tegen dit soort praktijken opgetreden. Een jager uit de Spaanse provincie Navarro kwam daar achter, toen hij hoorde dat hij acht maanden celstraf kreeg en tevens anderhalf jaar geen (jacht)geweer meer mocht aanraken, zo meldt de Spaanse krant “Noticias de Navarra”.

De jager, een inwoner van de plaats Olite in het noorden van het land, werd vorig jaar aangehouden nadat een voorbijganger schoten hadden gehoord en de politie waarschuwde. De agenten troffen de jager vervolgens aan vlak nadat deze een hond had begraven. Aanvankelijk ontkende de jager de hond te hebben doodgeschoten, maar na enige tijd gaf hij het toch toe. De honden zou zijn nut verloren hebben als jachthond. De man werd beschuldigd van dierenmishandeling.

De rechter maakte er korte metten mee en stuurde de man eerder deze maand acht maanden de cel in. Ook mag hij 16 maanden lang geen beroep meer uitoefenen dat met dieren te maken heeft.

bron

Noticias de Navarra